Pályázatok

 

A „EMC 55 betonkeverő és tartozékai beszerzése Kóródi Attila Zsolt egyéni vállalkozónál” című projekt keretében beszereztünk egy ELKON MOBILMASTER 60 Pegazus mobil automata betonkeverőt, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt. (www.magzrt.hu)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu)
A pályázatot készítette: Forrás Centrum Kft. - sikerdíjas pályázatírás

 

Sajtóközlemény

Új Széchenyi terv kertében 104,95 Millió forintos összköltségű, 62,97 Millió forintos EU-s támogatással új üzemcsarnok építése kezdődött meg Mátészalkán

Betonelemgyártó üzem létesül Kóródi Attila mátészalkai telephelyén, az Új Széchenyi Terv keretében, mely az Észak-Alföldi Operatív Programon (ÉAOP-1.1.1/D-11-2012-0011) keresztül 62 970 430 Ft támogatásban részesült.

A projekt összköltségvetése önerővel kiegészítve 104 950 717 Ft.

A projektek keretében 1 db, 923, 99 m2 alapterületű könnyűszerkezetes acélvázas, gyártócsarnok kerül felépítésre, az gyártócsarnokban helyet kap egy 4 t teherbírású futómacskás darupálya, továbbá a gyártáshoz szükséges gyártó-sablonok és a gyártáshoz szükséges speciális rázóasztal. Az épület fűtési rendszerének kialakításához falegázosító kazánok kerülnek beépítésre, amely egy megújuló energiát haszon napkollektoros rendszer
rásegítéssel

tetejére megújuló energia hasznosítására 64 db napelem cella került kiépítésre, a napelemes rendszer használatával ~15,5 kW villamos energia termelésére van mód, ami az üzem villamos rendszerének költséghatékonyabb módon történő üzemeltetését teszi lehetővé.

A fejlesztések keretében a vállalkozásoknál összesen 6 fő munkahelyteremtés valósul meg.

Pályázatírás és projekt menedzsment: LVK-Projekt Kft. 4400 Nyíregyháza Belső krt. 53. II. /2 +36-70-324-7316

 

14./11./06. Sajtóközlemény

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS KÓRÓDI ATTILA VÁLLALKOZÓNÁL

Kóródi Attila egyéni vállalkozó 19,75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül. A 39,5 millió forint összköltségű projekt keretében egy kotró-rakodógép került beszerzésre.

A vállalkozás 1998. óta működik. Kezdetben csak teherfuvarozással, majd 2004-től már betongyártással is foglalkozik, majd kiegészült gépi földmunkavégzéssel és útépítéssel.

A vállalkozás egy olyan területen valósított meg fejlesztést, melyben a vezetésnek már komoly gyakorlata van, hiszen folyamatosan és következetesen valósított meg az elmúlt években is hasonló fejlesztéseket. A projekt előkészítéseképpen beszerzésre került egy munkagép, illetve a vevők feltérképezése, aminek ismeretében alakították ki a mátészalkai telephelyen megvalósult beruházást.

A pályázat keretében beszerzett CAT 444F2 árokásó-rakodógép gép nagymértékben járul hozzá a vállalati hozzáadott érték növeléséhez. Az eddig meglévő gépek kapacitása alacsony, a piaci státusz erősítése érdekében feltétlenül szükség volt az új árokásó-rakodógépre. Az új gép termelékenyebb, gyors szerelék cserét tesz lehetővé, így rövidebb határidőkkel tudunk dolgozni, biztonságosabb munkavégzést biztosít a munkavállalók számára, versenyképességünk növekedése várható.

További információ kérhető:
Veszprémi Ildikó, projektmenedzser
korodibeton@gmail.com